Yesterday, Mark and I went far away from home (more than an hour by MTR -metro and train) in a district called New Territories, where we visited a Park with swamps and wild life (mostly birds and fish) You could watch the birds from little huts, with special binoculars. Mark had brought his own, he loves birds watching.
Hier, Mark et moi, sommes alles assez loin de la maison, (plus d'une heure par MTR-Metro et train), dans un quartier appele New Territories, ou nous avons visite un parc avec des marecages et une reserve surtout d'oiseaux et poissons, On pouvait observer les oiseaux a partir de petites huttes avec des jumelles. Mark avait apporte les siennes, il adore observer les oiseaux.
Nous pumes aussi admirer des papillons, de curieux crabes violonistes oranges, avec une seule enorme pince sorte de casse-noix, et bien sur des nenuphars et autres fleurs.
We could also admire butterflies, strange Fiddlers crabs orange color, with only one enormous nutcracker like pince, and of course water lillies, and beautiful flowers.
Nice flowers and sky-scapers in Hong Kong /
Jolies fleurs et gratte-ciel a Hong Kong
Ca c'est un arbre qui fleurit actuellement dans tout Hong Kong, /
This is a tree blooming now all over Hong Kong.
Wet Land est tres didactique, avec beaucoup d'explications ecologiques qui passionnent le public.
Wet Land is very a didactic park, with lots of ecological explainations that the public loves.
Nous avons dejeune sur place, j'ai pu deguster mon dessert chinois prefere ; des haricots rouges dans un grand verre d'eau glacee avec pour couronner le tout une grosse boules de glace a la vanille.... Une grande cuiller pour aller pecher les haricots rouges au fond et les remonter a travers l'eau glacee et la boule de vanille qui fond peu a peu en rejoignant les haricots rouges. Mmmm un regal!
We had lunch on the spot and I could enjoy my yummie favorite Chinese desert : red beans in a large glass of very cold water with cubes of ice, and on the top a big scoop of vanilla ice cream... You get a long spoon to go fishing the red beans at the bottom of your glass et lift them through the very very cold water and the vanilla ice cream that progressivly melts till it joins the red beans. Mmm it's just so good!
Ici Francoise, Natan et Ariel,
RépondreSupprimernous aimons vos histoires, et nous attendons la suite
Merci beaucoup!
SupprimerOdile